Doe hier de depressie test

 

Begin met de depressie test en weet binnen 5 minuten de mate van stress, angst en depressiviteit.Op deze pagina kun je in een paar klikken bekijken of jij symptomen van een depressie hebt. Onze depressietest meet de mate van angst, depressiviteit en stress die jij (mogelijk) ervaart. Hoe wordt de depressie getest?

 

De depressietest is gebaseerd op DASS42. DASS42 is een internationaal meetsysteem waarmee op concrete wijze kan worden vastgesteld of iemand kenmerken bezit die horen bij de Lees meer over de symptomen van depressiviteit. Het is in de Psychiatrie en Neurologie het middel om op concrete wijze een diagnose te stellen.

 


Hoe vul je de depressie test in?Lees de vragen en kies uit de antwoorden:

- Nooit
- Soms
- Vaak
- Meestal

Ga voor jezelf na in hoeverre de vraag van toepassing is op jou, op basis van de afgelopen week. 


Na afloop van het maken van de depressie test..Na afloop klik je op verzenden en je ziet direct de resultaten. 
Indien er inderdaad uit komt dat je angst, depressie of stress niveau hoger is dan normaal, adviseren wij jou om ook altijd even contact op te nemen met de huisarts. 
De huisarts kan jou goed begeleiden bij het proces en eventueel ondersteunen indien een verklaring nodig is om in aanmerking te komen voor een vergoeding of bepaalde regeling, bijvoorbeeld op het werk.
Ook kan de huisarts uitsluiten of de depressie eventueel te maken heeft met een lichamelijke oorzaak.
Een depressie kan namelijk ook voortkomen uit een tekort aan vitaminen, een verstoorde hormonen regulatie en/of een slecht werkende schildklier. 

Mocht het toch geen fysieke oorzaak hebben, dan geen nood: "Komuitjedip.nl is er voor iedereen die het zonlicht weer wil laten stralen over  zijn of haar leven."  Met onze online training kun je snel werken aan minder stress, ansgt of depressiviteit ervaren! 


Start hieronder met de depressie test.