Over Komuitjedip.nl

Komuitjedip.nl is een organisatie die dienst doet als kenniscentrum voor depressies. Opgericht met als enige doel om alle mensen met depressieve klachten zo snel mogelijk uit de depressie te helpen. Door middel van adequate therapie die volledig inspeelt op het heractiveren van bepaalde hersendelen die anders of minder goed functioren door de gevolgen van een depressie.

 

Uit een depressie komen op basis van wetenschappelijk onderzoek

We zijn ooit begonnen met het ontwikkelen van deze therapie, doordat nieuwe wetenschappelijke onderzoeken bekend werden over het functioneren van de hersenen tijdens een depressie. Hieruit kwamen baanbrekende inzichten naar voren. Zo was met behulp van FMRI/CAT scans duidelijk te zien dat diverse hersendelen minder actief zijn in de hersenen van iemand die depressief is. Tevens was te zien dat het volume aan totale hercencellen flink kon afnemen door een depressie. 

Inmiddels zijn er heel veel studies bijgekomen waarruit bleek dat bepaalde hersendelen ook heel goed getraind kunnen worden in de aanmaak van extra neurologische verbindingen en hersencellen. Zo is het onderzoek gebaseerd op de "London Taxidrivers" een beroemd voorbeeld, waarin werd aangetoond dat een bepaald gedeelte van de hersenen juist groter is bij Londense taxichauffeurs, omdat zij veelvuldig getraind worden in het compleet uit het hoofd leren van heel London qua wegen, straatnamen etcetera. Tevens zijn er meerdere studies geweest naar Tibetaanse monken, waarin wordt aangetoond dat ook zij een bepaald gedeelte in de hersenen extra ontwikkeld/getraind hebben. Hierdoor ervaren zij minder stress en meer geluk.

Inmiddels is een nieuwe wet in de neurowetenschap aangenomen, namelijk: "Neurons that fire together, wire together." Dit betekent eigenlijk dat de hersenen in staat zijn om nieuwe verbindingen (neurologische verbindingen) en hercencellen aan te maken indien zo'n patroon qua verbindingen geactiveerd en herhaald wordt. De hersenen zijn dus eigenlijk te vergelijken met een spier. De hersenen kunnen getraind worden en daarmee worden bepaalde hersendelen sterker.

Deze nieuwe wetenschappelijke inzichten over het hertrainen van de hersenen, hebben wij gecombineerd met de studies die aantonen welke hersendelen minder goed werken tijdens een depressie. En door juist die gedeeltes te hertrainen hebben wij een hele snelle en effectieve manier weten te ontwikkelen om snel uit een depressie te komen. 

 

Wie zijn wij?

Inmiddels is het team van Komuitjedip.nl uitgegroeid tot een team met boordevol expertise in Neurologie wetenschappen, Psychologie en Sociale en Maatschappelijke wetenschappen. Wij hebben allen een brandende missie om de Nederlandse maatschapij voorruit te helpen door middel van het bestrijden van depressies. Om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen uit een genadeloze depressie te helpen op basis van onze gebundelde 'know-how'. Op deze manier willen wij de meest effectieve online behandeling realiseren.

 

Ook op basis van persoonlijke ervaring

Een van de oprichters van Komuitjedip.nl, is zelf iemand die ooit begonnen is te werken met de methodiek die Komuitjedip.nl hanteert. Hij leed gedurende vijf jaar aan een zware depressie en in therapie vertelde zij hem dat hij moest leven met het feit dat hij waarschijnlijk altijd depressief zou blijven. Dit weigerde hij te accepteren en hij stelde zich als missie om een uitweg te vinden. Hieronder kun je lezen wat hij schreef:

 

"Geen uitweg, maar....gelukkig!"

Ik ben zelf iemand die meer dan vijf jaar met een depressie te maken heeft gehad. En die de hele mikmak heeft meegemaakt in therapie wereld, maar steeds verder verdronk in de depressie, waardoor ik geen andere uitweg meer zag dan uit het leven stappen. Dit mislukte gelukkig. "Gelukkig" kan ik pas achteraf zeggen. En omdat ik nu gelukkig kan zeggen, is Komuitjedip.nl opgericht.

 

 "Jouw depressie, mijn missie.."

Want terwijl ik in mijn wereld leefde die "Zwarter dan zwart" was, met diverse therapieën bezig was en wanhopig op zoek naar antwoorden, oplossingen en een uitweg uit de depressie. Kwam ik erachter dat wij in onze samenleving, veel hebben nagedacht over hoe je een depressie zou moeten behandelen, maar verre van een bewezen methodiek hebben hiervoor. Veel psychologen werken dan ook met behandelingsmethoden die ooit bedacht zijn door filosofen, maar dit is geen wetenschappelijk onderbouwde manier om mensen uit hun depressie te helpen. Toen ik mij dit destijds realiseerde, was dit een erg deprimerende conclusie. En heb ik mezelf als missie gesteld: "Als ik ooit een manier vind om uit deze depressie te komen, ga ik anderen helpen om uit deze genadeloze ziekte te komen!"

Inmiddels kan ik nog dagelijks vol verwondering terugkijken naar die zwartgallige periode en des te meer genieten van hoe ik nu in mijn leven sta.  Ik ben uit mijn depressie gekomen door middel van training en mezelf dagelijks bewust een aantal vragen stellen. Binnen één maand was ik uit mijn depressie en kon ik opeens weer genieten van het leven.  Toen ik na een half jaar nog steeds geen terugval had gehad naar depressiviteit, realiseerde ik mij dat het moment was aangebroken dat ik mijn persoonlijke belofte waar ging maken.

Help jezelf en kom net als ik heel snel uit je depressie en laat de zon weer schijnen over je leven!